Den norske regissøren Anders Øvergaard (29) lanserte søndag 5.mars den 40 minutters actionfilmen «The Camera Hack» på YouTube.  Det er hans måte å feire at han har passert 200 000 følgere på videoplattformen og samtidig takke sine følgere.
 
Satsingen er produsert gjennom «crowdfunding» på tjenesten Indiegogo, og holder overraskende høy produksjonskvalitet til tross for lavt budsjett .
Historien er besnærende:  Indianerne har alltid sagt at en bit av sjelen din blir borte når du tas bilde av.  Det viser seg at dette faktisk er sant, og programvaren – hacken –  som gjør kameraene om til til farlige våpen er på avveie.
–  Vi har aldri sett et så ambisiøst filmprosjekt her i landet direkte laget for YouTube som distribusjonsplattform, sier kanalansvarlig Ivar Steen-Johnsen i nettverket Nordic Sctreens.    Innhold på dette nivået finner vi vanligvis på kino, eller på TV, men nå blir det lansert direkte på YouTube.   Ingen tvil om at den globale plattformen er i kraftig utvikling også her i landet.
«The Camera Hack» har førpremiere på i et lukket arrangement på Cinemateket I Oslo fredag og legges ut søndag på Øvergaard s YouTube-kanal ANDYAX.
Kanalen er bygget opp gjennom flere år og viser regissørens interesse for flim, foto og skuespill.  Sammen med youtuberen Eskild Fors  (ESKILD) har han lenge brent for å lære opp seerne i hvordan de kan få til høy kvalitet innen foto og film til lav kost.
– Dette er en gammel drøm som går i oppfyllelse.  Jeg husker at Eskild og jeg laget filmen «The Guy with the Invisible gun 4» for fem år siden.  Hele filmen ble laget i løpet av et døgn – fra ide til ferdig produkt.  Det var tydelig at vår frie og impulsive måte å lage film for Youtube på, engasjerte. Vi mottokk drøssevis av meldinger fra folk over hele verden som ville se mer. Så vi tenkte: Hva kan vi få til på Youtube hvis vi fikk et større budsjett og flere dager?, sier Anders Øvergaard.  Han innrømmer at han denne gangen har brukt en del uker.  Men filosofien er den samme.
«The Camera Hack» ble filmet i Oslo og Asker i oktober.  Musikken er spesialkomponert.  Det er filmatiske grep som minner som langt dyrere produksjoner. Tilhengere av YouTube-kanalen har finansiert filmen gjennom små bidrag fra 259 støttespillere.  En giver kom fra India og en kom fra Quatar for å spille en liten birolle.  En entusiast i England bidro alene med 13 000 kroner.
Den mest sette videoen på Anders Øvergaard sin kanal til nå har 1,1 millioner visninger.  Han vil ikke gjette hvor mange visninger «The Camera Hack» vil få, men har tro på at den vil få god spredning.

Lykkes i den nye medieverden

Bestill foredrag fra en av våre influencere.

Les mer

Privacy Preference Center