Barnas valg

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Hvordan ville Norge sett ut om barna fikk bestemme?

Kunde:

Bakgrunn

Barnas Valg er utviklet av Nordic Screens for Redd Barna for å gi barn kunnskap og opplevelse av hvordan demokratiet og det politiske system fungerer. Barnas Valg ble første gang gjennomført i forbindelse med Stortingsvalget i 2017 og ble støttet av Kommunal- og moderinseringsdepartementet.

Løsning

Alle de politiske partiene på Stortinget tok utfordringen; å skrive egne barnepartiprogram, og ble med det det første parlamentet i verden hvor de folkevalgte partiene skrev program som 5.-10.klassinger kan forstå. I tillegg ble partilederne, Statsministeren, Stortingspresidenten med på TV-produksjoner for å lære barna om partiene, om statsmaktene og om valget. Videoene og undervisningsmateriellet ble sendt til skolene av Redd Barna. Under Barnas Valguke, like i forkant av Stortingsvalget, kunne barna gi sin digitale stemme til partiet de var mest enige med. På den måten fikk 62 000 barn vise Norge hvordan landet ville sett ut om barna fikk bestemme (og vinneren var Arbeiderpartiet).

Resultater

Ideen er utviklet av Stian Barsnes-Simonsen, kreativ sjef i Nordic Screens. 10 halvtimes episoder av TV-serien «Barnas Valgshow» ble produsert pluss nettsted for online stemmegiving. Sammen med oppdragsgiver Redd Barna viser Nordic Screens i dette prosjektet samfunnsansvar i praksis.

Lanseringen av konsept Barnas Valg slo alle rekorder hva gjelder Redd Barnas nettrafikk med nærmere 1,6 millioner sidevisninger mot ca 120 000 i samme periode året før. 2050 skoler deltok og prosjektet fikk bred dekning i lokale og nasjonale medier.

1 600 000

sidevisninger

62 000

barn som stemte

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Gullsnutten

Gullsnutten

Prisutdelingen for norske videoskapere

Gullsnutten er prisutdelingen som samler unge videoskapere på nett til en festaften for å hedre godt videoinnhold.

Kunde:

Bakgrunn

Norge er full av videotalenter på YouTube og sosiale medier, og selvfølgelig fortjener disse en egen prisutdeling. Derfor skapte vi Gullsnutten, en prisutdeling hvor videoskapere på nett hedres for sitt gode innhold. Utdelingen skjer hvert år i april og vises på NRK og YouTube.

Løsning

Gullsnutten ble sendt første gang i 2015 på TV Norge. Året etter flyttet det over til NRK3. For fjerde år på rad har Nordic Screens stått i spissen for den nye bransjens store fellesevent med nominasjonsprossess og prisutdeling i en direktesendt TV-sending. I 2018 ble Gullsnutten produsert i samarbeid med NRK P3. Sendingen gikk live fra Store Studio på NRK. I Gullsnutten kåres vinnere innenfor åtte forskjellige kategorier som beste gamer, skjønnhet, humor, stjerneskudd, og ikke minst den gjeveste prisen, Årets YouTuber. Prisen for Årets YouTuber har gått til Prebz og Dennis, Baibai og Huginn, Herman Dahl og Piateed.

Resultater

Gullsnutten samler YouTube-Norge og er den største digitale prisutdelingen for unge, norske influencere. Prisen utvikles for hvert år og tar sikte på å fange virkeligheten som unge i dag er opptatt av. Programmet sendes live på NRK og YouTube.

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Drømmekampen

Drømmekampen

Tidenes kamp - 33 barn mot to eliteseriespillere

33 barn fra hele landet danner Drømmelaget, et fotballag som utfordrer to eliteseriespillere til kamp.

Kunde: Discovery

Bakgrunn

Sammen med Eurosport og lagene i Eliteserien skapte vi tidenes kamp, Drømmekampen. Gjennom en stor søknadsprosess samlet vi inn unge fotballtalenter i alderen 8-12 år fra hele Norge. Felles for de alle var deres kjærlighet for fotball og det faktum at de fortjente en drømmedag.

Løsning

Gjennom 2017 ble barn som fortjente en drømmedag og en plass på drømmelaget nominert av familie og venner. Barna som ble valgt ut ble overrasket av deres favoritt-eliteseriespiller med gullbillett og en plass på drømmelaget. Filmer av dette ble publisert på Facebook og YouTube. Vi reiste landet rundt og samlet sammen de små heltene. 15. oktober 2017 møttes de 33 barna på Intility Arena for en dag med trening, lek og fotballkamp mot eliteseriespillerne Jakob Glesnes og Sigurd Rosted. Med dommer, TV-kommentator og Vålrengas «Klanen» som heiagjeng ble det fullt alvor og stor jubel da barna knuste eliteseriespillerne med 6-0 seier.

Resultater

I tillegg til de 33 videoene med overraskelser ble kampen sendt live på TV og Facebook og en video fra selve drømmedagen ble publisert på YouTube og Facebook i etterkant. Drømmekampen er et varmt og engasjerende prosjekt hvor vi skaper minner for livet og drømmer blir oppfylt.

1 245 200

visninger på Youtube

2 240 500

visninger på Facebook

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Giving Tuesday

Giving Tuesday

Youtube-Norge gir tilbake.

Norske YouTubere retter fokuset mot veldedighet med Giving Tuesday.

Bakgrunn

Etterfulgt av «Black Friday» og «Cyber Monday» er «Giving Tuesday» tirsdagen etter Thanksgiving hvor fokuset på å gi er det som gjelder. I Norge er det ingen som har tatt ordentlig tak i navnet og ideen før Norges Innsamlingsråd gjorde det. Sammen med Puzzel og Nordic Screens kom ideen om å bruke YouTubere til å løfte frem forskjellige organisasjoner og oppfordre seere til å gi til saken de brant for.

Løsning

Nordic Screens engasjerte 63 YouTubere til å velge mellom 11 organisasjoner, blant annet Kreftforeningen, Mental Helse, Regnskogfondet og Sykehusklovnene. YouTuberne fikk møte organisasjonene og bli kjent med budskapet før de selv lagde videoer de publiserte på egen YouTube-kanal.

Resultater

28. november 2017 ble Giving Tuesday gjennomført for første gang i Norge. Gjennom hele november publiserte 63 youtubere 85 videoer og 250 postinger om de 11 organisasjonene. På selve Giving Tuesday ble aksjonen oppsummert og feiret gjennom en fire timers livesending fra DNB i Bjørvika. Programledere var Kim Køste, Romy Felicia Østrøm, Ramon Andresen og Nellie Krokstad. Videoene fra aksjonen har blitt sett 865 000 ganger på YouTube og skapt over 60 presseoppslag. Over 60 prosent av seingen på videoene var i gruppene 13-17 år og 18-24 år.

865 000

visninger

60+

presseoppslag

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Justice League

Justice League

Om Wonder Woman var på mitt lag

Hvordan ville livet med en superhelt på laget vært?

Kunde:

Bakgrunn

I forbindelse med lansering av den nye Justice League filmen som hadde norgespremiere 15. november 2017 gjennomførte Nordic Screens en YouTube-kampanje for å skape engasjement og trekke folk til kinoene.

Løsning

YouTuberne BeasVerden, Kim Køste og Weird Norwegian lagde hver sin video om hvordan livet med en superhelt på laget ville vært. Utkledd som superhelter dukket de også opp i hverandres videoer for å underbygge slagordet til filmen – You can’t save the world alone. Videoene ble krysspromotert på influencernes kanaler for YouTube, Instagram og Snapchat.

Resultater

Totalt fikk kampanjen 187 000 avspillinger og 4 900 engasjement. Sammen med SF Studios fikk influencerne være med på å utvikle det kreative konseptet og Nordic Screens hadde ansvaret for gjennomføringen av kampanjen.

187 000

visninger

4900

engasjement

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Truls mot naturen

Truls mot naturen

Hvordan inspirere de unge til å oppleve naturen?

Slik fikk vi unge opp av sofaen og ut i naturen.

Kunde:

Bakgrunn

DNT Ung er Norges største friluftsorganisasjon for ungdom og har rundt 45 000 medlemmer i alderen 13-26. DNT Ung ønsker å være en organisasjon hvor alle er velkommen og hvor alle kan finne et tilbud som passer for dem. Mange unge i dag spiller data- og TV-spill og DNT ønsket å nå ut til en ny målgruppe og vise bredden av aktiviteter du kan være med på gjennom DNT, og for å vise at friluftsliv er for alle. Men hvordan skal man få unge mennesker som ikke har noe forhold til friluftslivet ut i naturen? Svaret ble å la gameren Truls bli utfordret i friluftslivet av lederen for DNT Ung. Nordic Screens stod for produksjonen da Truls ble sendt rundt i landet for å få teste alt friluftslivet og DNT Ung har å by på.

Løsning

Truls er gameren som aldri hadde satt opp et telt eller gått noe særlig i fjellet. Sammen med lederen for DNT Ung, Stig Øystein Schmidt, tok vi Truls med på en reise med utfordringer som kart og kompass, hvordan sette opp telt, padling, klatring og mye mer. For hver aktivitet Truls klarte å gjennomføre ble Stig Øystein utsatt for en straff, i ekte YouTube-stil.

Resultater

Gjennom 8 episoder ble Truls utfordret. Videoene ble publisert på Truls sin YouTubekanal og straffene og ekstramateriale ble publisert på DNT Ung sin YouTubekanal. Serien ble også spredt på Facebook, Snapchat og Instagram. 8. desember 2016 vant Truls mot Naturen førsteplassen i European Excellence Awards i kategorien Online Video Channel. DNT Ung hadde også en økning i medlemstall på 13,4 % i løpet av kampanjeperioden.

450 000

visninger

13,4 %

økning i medlemstall

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


TV-aksjonen

TV-aksjonen

Hemmelig lærervikar

Vi sendte 10 av Norges største youtubere ut på skoler over hele landet for å snakke om Unicef og årets TV-aksjon.

Kunde: TV-aksjonen NRK

Bakgrunn

TV-aksjonen ønsket i år å gjøre en ekstra innsats for å involvere de unge. Vi bestemte oss for å gjøre en tvist på skoleturneen som gjennom årene har blitt en tradisjon.

Løsning

Vi samlet 10 av Norges største youtubestjerner og sendte de ut på forskjellige barneskoler rundt om i Norge. Oppdraget deres var å overraske en skoleklasse og belyse tema for årets TV-akjson; utdanning til barn som lever i områder med krig og konflikt.

Dette resulterte i 10 ulike filmer, hvor youtuberne postet en video fra dagen som hemmelig lærervikar på sin egen kanal. Vi klipte dette sammen til en video som UNICEF spredte i sine kanaler.

Skoleturneen endte i et meetup på Aker Brygge hvor det var bygget et bombet klasserom. Samtlige av youtuberne stilte opp for å møte seerne sine, og for å oppfordre folk til å bli bøssebærere.

 

 

Resultat

Til sammen fikk alle videoene over en halv million visninger og et voldsomt engasjement. Vi fikk presseoppslag i samtlige lokalaviser, det sto om youtubernes skolebesøk i blant annet Adresseavisen, Avisa Nordland og Sarpsborg Arbeiderblad.

528 480

visninger

12 156

engasjement

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Ta valget

Ta valget

Hvordan kurere unges stemmeangst?

De yngste velgerne var de dårligste til å stemme ved Stortingsvalget i 2013. På oppdrag fra Valgdirektoratet fikk våre YouTubere ungdommen engasjert i valget.

Kunde: Valgdirektoratet

Bakgrunn

Målet med kampanjen var å engasjere første- og andregangsvelgere og innvandrerungdom til å bruke stemmeretten ved Stortingsvalget 2017. Ved Stortingsvalget i 2013 var det 64,5 prosent av de mellom 18 og 25 som brukte stemmeretten. I følge de unge selv lot de være å stemme fordi de var opptatt med andre ting og ikke var interessert. Med våre YouTubere hadde vi en unik mulighet til å nå ut til en gruppe som ikke ser på TV og leser aviser, og minne dem på at det finnes et valg, gi dem verktøyene de trenger for å vite hva de skal stemme, og ikke minst, bruke stemmeretten. Vi engasjerte 35 YouTubere og lot de produsere det innholdet de ønsket. I tillegg utviklet vi egne serier og konsepter som YouTuberne fikk være med på.

Løsning

I fem uker opp mot Stortingsvalget 2017 produserte 35 YouTubere videoer for å oppfordre første- og andregangsvelgere til å bruke stemmeretten. Unge artister lagde musikkvideoer om temaer de brant for, Piateed lagde humorsketsjer, og flere YouTubere lagde vlogger hvor de tok med seeren på forhåndsstemming. I tillegg reiste vi til Moskenes, kommunen i Norge hvor folk var dårligst til å stemme i 2013.

Vi produserte en serie kalt “Draw my partiprogram” hvor YouTubere besøkte alle partilederne og fikk dem til å tegne de viktigste kjernesakene deres. Vi arrangerte også en debatt med ungdomspolitikere på Aker Brygge hvor den som var mest utydelig havnet i vannet. Debatten ble sendt live på YouTube og på VGTV.

Resultater

Til sammen ble det produsert 48 videoer i kampanjen. Dette resulterte i 1,85 millioner organiske visninger og i overkant av 5,5 år med seing. Kampanjen traff sterkest i målgruppen 18-24. Kampanjen fikk mye oppmerksomhet i mediene. Blant annet gjorde Lørdagsrevyen et ukesportrett av Maria Stavang (Piateed) og Dagens Næringsliv var med da Victor Sotberg (Weird Norwegian), Arman Surizehi (The Arman Show), Tina Mondelia Sandboe og Kristine Bremnes prøvde å få folk til å ta valget før de tok trikken.

Valgdeltakelsen blant førstegangsvelgere økte med 2,3 prosent fra Stortingsvalget i 2013.

Se nettsiden for kampanjen her.

1 850 000

visninger

2,3%

økning i deltakelse

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Velg TIP

Velg TIP

Hvordan kan vi rekruttere søkere til TIP?

Søkertallene til linja Teknikk og industriell produksjon (TIP) i videregående skole har de siste fire årene fått færre og færre søkere.

Kunde:

Bakgrunn

Siden 2015 viser statistikken på landsbasis at nedgangen i antall søkere til Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) er på 15 prosent. Etter fire år med nedgang i søkertallene til linjen på videregående, ønsket Norsk Industri å prøve noe nytt for å rekruttere flere søkere.

Løsning

Vi valgte å bruke youtuber Hanna Martine Slåttland Baller fra Sarpsborg, hun har en naturlig link inn til industrien ettersom familien hennes driver et industrianlegg. Hanna har alltid vært nysgjerrig på hva de egentlig driver med, dette ble derfor et naturlig sted for oss å starte.

I en serie på fem episoder dro Hanna Martine Norge rundt for å møte lærlinger,  og fikk prøve seg som alt fra CNC-operatør til sveiser. Videoene ble publisert annenhver uke fra januar og opp mot søknadsfristen for vgs 1.mars. Parallelt med dette klippet vi over 40 ulike versjoner som vi spredte på Facebook, Instagram, Youtube og Snapchat- alle med en tydelig call to action: velg TIP!

Resultat

Resultatet ble 5 prosent økning av søkere og 18 prosent flere jenter som søkte.

Se nettsiden for kampanjen her.

841 157

visninger

18%

økning av jenter som søkte TIP

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739