Office X

Office X

Fire unge utforsker Norges fremtid i løpet av 10 uker 

Hva skal vi leve av i framtiden? Et enkelt spørsmål, men så vanskelig å besvare! Og hvordan får vi ungdom engasjert?

Kunde: Civita i samarbeid med NHO, Finans Norge Virke, Norges Rederiforbund, Spekter og Innovasjon Norge

Bakgrunn

Mange unge mennesker skjønner ikke helt hvordan verdier skapes i samfunnet. Penger er liksom bare noe samfunnet har. Men uten ny verdiskapning blir det dårlig med arbeidsplasser og lite å fordele i samfunnet i fremtiden! Civita og Nordic Screens gikk i bresjen for en innovativ satsing med Facebook som hovedplattform for distribusjon og video som formidlingsform.

Løsning

Fire fremragende unge talenter ble rekruttert og ansatt i Office X av selveste statsminister Erna Solberg.  Deres oppgave over 10 uker var å løse «ukesoppdrag»:  Hvordan skal du handle i fremtiden?   Hvor og hvordan skal du bo? Hvilke råvarer skal vi leve av?

Iven Opsahl (27), Martin Fossum (24), Yrja Oftedahl (28) og Casper Lehland (17) reiste land og strand rundt og snakket med  bedriftseiere, arbeidere, forskere, eksperter – mennesker som forhåpentligvis kunne gi dem svar på det de lurte på.

I forkant av Stortingsvalget i 2017 fortsatte to av formidlerne, Casper Lehland og Iven Opsahl med å møte politikere for å få svar på hvordan Norge skal møte fremtidens utfordringer.

Resultater

Når ungdom ikke lengre ser på TV og følger nyhetene, blir det enda viktigere å vise dem Norge. I dette prosjektet gikk næringsliv, arbeidsliv og organisasjoner sammen i en stor aksjon som viste frem Norge og som motiverte og aktiverte unge mennesker. Facebook-poster og videoer ble publisert daglig, i tillegg til ukesepisoder som oppsummerte oppdragene. Et flott prosjekt som vi håper å kunne relansere før stortingsvalget i 2021.

3 000 000

visninger på Facebook

650 mill.

videominutter sett

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Elkjøp

Elkjøp XBOX Game Pass

Lloyd og Sara tester følgernes favorittspill

Norges ledende gaming-par spiller på X-box og får følgerne til å velge spill.

Kunde: Elkjøp

Bakgrunn

Elkjøp ønsket å nå ut til unge i i aldersgruppen 18 – 24 i desember 2018 med informasjon om abonnementstjenester Microsoft Game Pass Gamepass på Xbox.

Løsning

Norske seere bruker nesten 100 000 timer i måneden på kanalen til Lloyd og Sara. Vanligvis spiller paret Fortnite, men i dette samarbeidet med Elkjøp sto X-box og Game-pass i fokus.

Lloyd og Sara inviterte brukerne til å sjekke ut abonnementstjenester Game Pass og skrive i kommentarfeltet hvilket spill de ønsket at deres idoler skulle teste ut. De fulgte så opp med en egen video der de trakk vinnerne av tre Game Pass og spilte Hello Neighbour, et spill som mange har som en favoritt.

Resultater

Over 1000 kommentarer og nesten 2000 likes på to videoer. Bullseye på hovedmålgruppen med 34 % innenfor 18-34 års gruppen, som forventet 85 prosent menn. En kampanje som skapte engasjement og oppmerksomhet for X Box, for Game Pass og for Elkjøp.

47 491

visninger

2991

engasjement

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Discovery Dway

DWAY

4 youtubere = live talkshow

De tradisjonelle mediehusene taper kampen om unge seere til de digitale plattformene, hvor utenlandsk innhold dominerer. Kan et norskspråklig – ungt – talkshow albue til seg et rom mellom Pewdiepie, bloggere og Snapchat?

Kunde:

Discovery Networks

Bakgrunn

De kommersielle mediehusene har begrenset norskspråklig innhold som er tilpasset demografien under 20 år. Unge i dag konsumerer mer levende bilder enn noen gang, men avsenderne er gjerne enkeltpersoner (influencere på YouTube, Instagram, Snapchat etc). Felles for de fleste av dem er at de ikke er redaktørstyrte, de jobber med en høy grad av spontanitet og fremstår som svært ekte og ufiltrerte.

Kravet til ærlighet og autentisitet i innholdet er høyt, og dette er en del av forklaringen på hvorfor de tradisjonelle avsenderne taper terreng. Et lineært produsert tv-program kan fremstå i overkant polert, innøvd og lite relevant for den yngre målgruppen.

Men først og fremst er utfordringen at innholdet fra mediehusene ikke er like tilgjengelig for seerne, som nevnte influencere er.

Så, med dette som bakgrunn, ønsket Nordic Screens å lage et redaktørstyrt talkshow med influencere kjent fra YouTube i spissen, som skulle beholde det forholdsvis ufiltrerte, ekte og usminkede uttrykket. Samtidig som vi tok for oss samfunnsaktuelle, seriøse og triste temaer, vekslende med reinspikket underholdning og grep kjent fra YouTube.

Løsning

Vi samlet sammen fire influencere med ulik bakgrunn, målgruppe og uttrykksform, og sydde disse sammen til en dynamisk firkløver.

Med tanke på ønsket om å fremstå som ekte som mulig, og i tillegg trigge til økt interaksjon, ble sendingene sendt live. Rammen for den tradisjonelle talkshow-sjangeren ble delvis spikret rundt gjengen. Samtidig som vi også «brøt med sjangeren» på flere områder. Vi hadde ikke reklametider å forholde oss til, og kunne derfor tillate oss å avslutte innholdsstikk når punktet faktisk var ferdig, og ikke når et sendeskjema tvang oss til å avslutte.

Vi forsøkte på ingen måte å fremstå som en polert og tilsynelatende perfekt tv-produksjon, men spilte uten problem videre på evt. tekniske feil som skulle oppstå. Det samme gjorde vi de gangene programlederne sa noe feil, eller en gjest ikke dukket opp til avtalt tid. På den måten understreket vi ærligheten og fremsto som ganske så transparente.

Vi produserte fire livesendinger i uken, som varte i 1-1,5 time. For hver sending hadde vi minst en forhåndsprodusert video. Ideen var å langt på vei bruke den lange livesendingen som en plattform og en «fabrikk» for kortere klipp som kunne klippes ut og lastes opp på YouTube som frittstående videoer.

Resultater

Klipp fra sendinger og forhåndsproduserte innslag (totalt 113 videoer) har pr. 19. desember 2018 samlet 3 963 200 visninger. I gjennomsnitt 35 072 klikk pr. video. Tilsammen har videoene fått 9 272 kommentarer. Sju ganger i løpet av produksjonstiden var en Dway-video blant de mest sette videoene på norsk YouTube (på «trending»). Ved de fleste tilfellene sto Dway for den mest populære norske videoen sett på norsk YouTube. Miniserien «Oslos beste kebab» står alene for 461 000 visninger og 3 627 kommentarer. Den meste sette videoene, hvor to deltakere fra Ex On The Beach, deltok i en quiz i studio, har 301 068 visninger og 1 856 kommentarer.

3 963 200

visninger

7

videoer trendet på norsk Youtube

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


TV-aksjonen 2018

TV-aksjonen 2018

Mindre alene sammen

Hvordan skaffe flere unge mennesker som bøssebærere?

Kunde: TV-aksjonen NRK

Bakgrunn

I samarbeid med Trigger fikk vi lage to kampanjer rettet mot unge for årets TV-aksjon. I tillegg til å gjennomføre en skoleturné, ønsket vi å skape engasjement på Instagram. Vi lot derfor outsideren Per overta Insta-storyen til 15 forskjellige influencere – uten noe forvarsel til følgerne.

Løsning

Sammen med Trigger dro vi til Bodø for å filme en rekke korte snutter av Per, som var hovedprofil for årets kampanje. Vi valgte deretter ut 12 snutter, som vi satte sammen til en historiefortelling som skulle vise hans hverdagsliv, og også dra paralleller til kampanjefilmen laget av Trigger.

Influencerne fikk tilsendt disse og, uten å varsle sine følgere om det, publiserte alle de samme snuttene til samme tider i løpet av dagen. Alle avsluttet dagen med å »ta tilbake» profilen sin, forklare hva stuntet gikk ut på, og legge til egne personlige oppfordringer om å bli bøssebærere og støtte opp om TV-aksjonen.

Resultater

Takeoveren skapte mye engasjement både på Instagram, Jodel og Snapchat. Det kom meldinger fra følgere som lurte på om profilene var hacket, og mange som sendte gode ord om budskapet etter at plottet var «avslørt». Per gjorde en nydelig jobb. Vi håper stuntet førte til at flere i den unge målgruppen også relaterte til de andre delene av kampanjen – både kampanjefilm, boards og annet.

144 370

visninger på takeoveren

64 000

visninger på skoleturnéen

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Finn

Piateed får voksenpoeng

På flyttefot med Finn som hjelper

Hvordan skal vi få flere unge til å bruke en større bredde av tilbudet på FINN?

Kunde:

Bakgrunn

FINN ønsket å nå ut til unge i i aldersgruppen 18 – 24 år med nyttige tips og råd om hvordan FINN kan gjøre det enklere når du skal flytte i egen leilighet.

Løsning

Humorstjerne Maria Stavang, bedre kjent som Piateed på Instagram og YouTube, skulle selv kjøpe og flytte inn i sin første bolig. Vi ønsket å dokumentere prosessen på en humoristisk og samtidig nyttig måte for hennes seere. I tillegg ønsket vi å få ut budskapet om at brukt er like bra som nytt, og for miljøet – enda bedre!

Piateed la ut fire videoer på sin YouTube-kanal der hun forteller om kjøpet av leilighet og hvordan hun brukte FINN en rekke ganger i prosessen med å flytte inn. Seerne fikk følge med alt fra på innkjøp av møbler på Torget til gleden av å få bærehjelp via Småjobber, dokumentert i enkel og uhøytidelig vlogstil. Som del av kampanjen postet hun også fire ganger på Instagram.

Resultater

Innholdet ble oppfattet som troverdig og i Marias ånd, samtidig som unge finner relaterbare situasjoner og nyttige tips og triks. Samarbeidet med FINN virker uanstrengt fremfor pushy, noe som matcher målgruppen godt.

606 235

rekkevidde på Instagram

108 000

visninger på YouTube

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Barnas valg

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Hvordan ville Norge sett ut om barna fikk bestemme?

Kunde:

Bakgrunn

Barnas Valg er utviklet av Nordic Screens for Redd Barna for å gi barn kunnskap og opplevelse av hvordan demokratiet og det politiske system fungerer. Barnas Valg ble første gang gjennomført i forbindelse med Stortingsvalget i 2017 og ble støttet av Kommunal- og moderinseringsdepartementet.

Løsning

Alle de politiske partiene på Stortinget tok utfordringen; å skrive egne barnepartiprogram, og ble med det det første parlamentet i verden hvor de folkevalgte partiene skrev program som 5.-10.klassinger kan forstå. I tillegg ble partilederne, Statsministeren, Stortingspresidenten med på TV-produksjoner for å lære barna om partiene, om statsmaktene og om valget. Videoene og undervisningsmateriellet ble sendt til skolene av Redd Barna. Under Barnas Valguke, like i forkant av Stortingsvalget, kunne barna gi sin digitale stemme til partiet de var mest enige med. På den måten fikk 62 000 barn vise Norge hvordan landet ville sett ut om barna fikk bestemme (og vinneren var Arbeiderpartiet).

Resultater

Ideen er utviklet av Stian Barsnes-Simonsen, kreativ sjef i Nordic Screens. 10 halvtimes episoder av TV-serien «Barnas Valgshow» ble produsert pluss nettsted for online stemmegiving. Sammen med oppdragsgiver Redd Barna viser Nordic Screens i dette prosjektet samfunnsansvar i praksis.

Lanseringen av konsept Barnas Valg slo alle rekorder hva gjelder Redd Barnas nettrafikk med nærmere 1,6 millioner sidevisninger mot ca 120 000 i samme periode året før. 2050 skoler deltok og prosjektet fikk bred dekning i lokale og nasjonale medier.

1 600 000

sidevisninger

62 000

barn som stemte

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Gullsnutten

Gullsnutten

Prisutdelingen for norske videoskapere

Gullsnutten er prisutdelingen som samler unge videoskapere på nett til en festaften for å hedre godt videoinnhold.

Kunde:

Bakgrunn

Norge er full av videotalenter på YouTube og sosiale medier, og selvfølgelig fortjener disse en egen prisutdeling. Derfor skapte vi Gullsnutten, en prisutdeling hvor videoskapere på nett hedres for sitt gode innhold. Utdelingen skjer hvert år i april og vises på NRK og YouTube.

Løsning

Gullsnutten ble sendt første gang i 2015 på TV Norge. Året etter flyttet det over til NRK3. For fjerde år på rad har Nordic Screens stått i spissen for den nye bransjens store fellesevent med nominasjonsprossess og prisutdeling i en direktesendt TV-sending. I 2018 ble Gullsnutten produsert i samarbeid med NRK P3. Sendingen gikk live fra Store Studio på NRK. I Gullsnutten kåres vinnere innenfor åtte forskjellige kategorier som beste gamer, skjønnhet, humor, stjerneskudd, og ikke minst den gjeveste prisen, Årets YouTuber. Prisen for Årets YouTuber har gått til Prebz og Dennis, Baibai og Huginn, Herman Dahl og Piateed.

Resultater

Gullsnutten samler YouTube-Norge og er den største digitale prisutdelingen for unge, norske influencere. Prisen utvikles for hvert år og tar sikte på å fange virkeligheten som unge i dag er opptatt av. Programmet sendes live på NRK og YouTube.

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Drømmekampen

Drømmekampen

Tidenes kamp - 33 barn mot to eliteseriespillere

33 barn fra hele landet danner Drømmelaget, et fotballag som utfordrer to eliteseriespillere til kamp.

Kunde: Discovery

Bakgrunn

Sammen med Eurosport og lagene i Eliteserien skapte vi tidenes kamp, Drømmekampen. Gjennom en stor søknadsprosess samlet vi inn unge fotballtalenter i alderen 8-12 år fra hele Norge. Felles for de alle var deres kjærlighet for fotball og det faktum at de fortjente en drømmedag.

Løsning

Gjennom 2017 ble barn som fortjente en drømmedag og en plass på drømmelaget nominert av familie og venner. Barna som ble valgt ut ble overrasket av deres favoritt-eliteseriespiller med gullbillett og en plass på drømmelaget. Filmer av dette ble publisert på Facebook og YouTube. Vi reiste landet rundt og samlet sammen de små heltene. 15. oktober 2017 møttes de 33 barna på Intility Arena for en dag med trening, lek og fotballkamp mot eliteseriespillerne Jakob Glesnes og Sigurd Rosted. Med dommer, TV-kommentator og Vålrengas «Klanen» som heiagjeng ble det fullt alvor og stor jubel da barna knuste eliteseriespillerne med 6-0 seier.

Resultater

I tillegg til de 33 videoene med overraskelser ble kampen sendt live på TV og Facebook og en video fra selve drømmedagen ble publisert på YouTube og Facebook i etterkant. Drømmekampen er et varmt og engasjerende prosjekt hvor vi skaper minner for livet og drømmer blir oppfylt.

1 245 200

visninger på Youtube

2 240 500

visninger på Facebook

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Giving Tuesday

Giving Tuesday

Youtube-Norge gir tilbake.

Norske YouTubere retter fokuset mot veldedighet med Giving Tuesday.

Bakgrunn

Etterfulgt av «Black Friday» og «Cyber Monday» er «Giving Tuesday» tirsdagen etter Thanksgiving hvor fokuset på å gi er det som gjelder. I Norge er det ingen som har tatt ordentlig tak i navnet og ideen før Norges Innsamlingsråd gjorde det. Sammen med Puzzel og Nordic Screens kom ideen om å bruke YouTubere til å løfte frem forskjellige organisasjoner og oppfordre seere til å gi til saken de brant for.

Løsning

Nordic Screens engasjerte 63 YouTubere til å velge mellom 11 organisasjoner, blant annet Kreftforeningen, Mental Helse, Regnskogfondet og Sykehusklovnene. YouTuberne fikk møte organisasjonene og bli kjent med budskapet før de selv lagde videoer de publiserte på egen YouTube-kanal.

Resultater

28. november 2017 ble Giving Tuesday gjennomført for første gang i Norge. Gjennom hele november publiserte 63 youtubere 85 videoer og 250 postinger om de 11 organisasjonene. På selve Giving Tuesday ble aksjonen oppsummert og feiret gjennom en fire timers livesending fra DNB i Bjørvika. Programledere var Kim Køste, Romy Felicia Østrøm, Ramon Andresen og Nellie Krokstad. Videoene fra aksjonen har blitt sett 865 000 ganger på YouTube og skapt over 60 presseoppslag. Over 60 prosent av seingen på videoene var i gruppene 13-17 år og 18-24 år.

865 000

visninger

60+

presseoppslag

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739


Justice League

Justice League

Om Wonder Woman var på mitt lag

Hvordan ville livet med en superhelt på laget vært?

Kunde:

Bakgrunn

I forbindelse med lansering av den nye Justice League filmen som hadde norgespremiere 15. november 2017 gjennomførte Nordic Screens en YouTube-kampanje for å skape engasjement og trekke folk til kinoene.

Løsning

YouTuberne BeasVerden, Kim Køste og Weird Norwegian lagde hver sin video om hvordan livet med en superhelt på laget ville vært. Utkledd som superhelter dukket de også opp i hverandres videoer for å underbygge slagordet til filmen – You can’t save the world alone. Videoene ble krysspromotert på influencernes kanaler for YouTube, Instagram og Snapchat.

Resultater

Totalt fikk kampanjen 187 000 avspillinger og 4 900 engasjement. Sammen med SF Studios fikk influencerne være med på å utvikle det kreative konseptet og Nordic Screens hadde ansvaret for gjennomføringen av kampanjen.

187 000

visninger

4900

engasjement

Barnas valg

62 000 barn til urnene i stor demokrati-satsing

Les mer
Case image 1739