(Oslo, 1.april 2017) Herman Dahl (14) fra Oslo ble lørdag kåret til «Årets youtuber» under Gullsnutten, den årlige feiringen av de største YouTube-stjernene i Norge.  

MOTTAR HEDERSPRISEN: Herman Dahl ble kåret til Årets youtuber på Gullsnutten 2017. Han mottok prisen fra Henrik Hildre (t.v.) og Jonas Lihaug Fredriksen fra Baibai & Huginn. Foto: Thomas Brun, Nordic Screens.

Herman Dahl er spesielt kjent for musikkvideoen «Fjortis» og sin rolle som Aksel i serien « Jenter»  på NRK Super.  Han startet sin kanal på YouTube for ett år siden og har rast opp i 70 000 følgere, men han er også stor på Snapchat, Instagram og Musical.ly.

Gullsnutten-kåringen skjedde for tredje år på rad og med Lars Berrum som programleder.  Sendingen gikk på NRK 3 og på YouTube.  Alle norske videokanaler på sosiale medier kunne nomineres, og brukerne  avga i februar nesten 200 000 stemmer.  En fagjury har så valgt vinnerne blant 32 nominerte fordelt på åtte kategorier.

Brødrene Daniel og Simen Andersen fikk prisen «årets meningsbærere».  Brødrene fra Stathelle i Telemark har stått opp mot nettmobbing.  De sitter i rullestol og har sykdommen  Duchenne.  Åpent konfronterte de nettroll som mobbet dem i kommentarfeltet på kanalen deres.  Daniel Simen-kanalen har nesten 700 000 videovisninger i måneden.

I kategorien «Årets video» var det Emma Ellingsen (15) fra Nøtterøy som dro avgårde med Gullsnutten-trofeet.    For seks måneder siden la hun ut videoen Q&A:: Jeg ble født gutt!, og den sterke historien hennes er til nå sett av over 400 000 på YouTube.   Da hun var 12 år var hun med i TV 2-programmet Født i feil kropp.

– Det blir stadig større bredde og høyere kvalitet i det selvpubliserte universet!  Veksten i video på nett er til å miste pusten av, sier prosjektleder Andreas Hatlevik i talentnettverket Nordic Screens.

YouTube-fenomenet Alan Walker (19) fra Fana ved Bergen ble tildelt årets Gullsnutten i musikkategorien.  Han er Norges desidert største på YouTube med seks millioner abonnenter og tilsammen 1,7 milliarder videovisninger.

Amalie Olsen (18) fra Re i Vestfold fikk prisen som årets stjerneskudd.  Hun er den største norske youtuberen på jentesiden.  Hun har 1,2 millioner videovisninger i måneden og lager humor- og skjønnhets videoer.

Malin Nesvoll Vangsnes (26), bedre kjent som makeupmalin fikk prisen for  årets livsstils- og videoblogger.  Hun har 52 000 følgere på Instagram og 32 000 på YouTube.

Joachim Haraldsen (24) fra Nittedal ble kåret som årets gamer med kanalen Noobwork – norsk gaming.  Han bygget kanalen med Minecraft- og annet spillinnhold, men har utviklet kanalen med en bredere profil.  Han har i overkant av to millioner videovisninger i måneden.

Eveline Karlsen (24) fra Skien ble kåret til årets Gullsnutten-vinner i kategorien sminke- og skjønnhetskanaler.

To priser ble utdelt før TV-sendingen.

Årets Collab gikk til Anders Øvergaard AKA Andyax med videoen «The Camera Hack»: Juryen begrunner: Ikke nok med at vinneren har involvert folk fra det norske communitiet til å lage dette prosjektet; vedkommende har også involvert fanbasen sin på en helt ekstraordinær måte. Vinnerbidraget er et prakt-eksempel på at man ikke trenger millioner av kroner for å lage bra innhold, at alt starter med en drøm og at fantasien ikke kjenner noen grenser. Gratulerer til vinneren: Andyax med The Camera Hack!

Årets Øyeblikk gikk til PrebzogDennis med videoen SØKNAD TIL FARMEN KJENDISJuryen begrunner: På en svært kreativ måte har vinneren tatt i bruk mange gode virkemidler for å løfte dette øyeblikket til det har blitt. Vi er ikke overrasket over at øyeblikket gikk viralt og traff bredt i YouTube-Norge. Det har rørt communitiet på en helt egen og spesiell måte.

 

Lykkes i den nye medieverden

Bestill foredrag fra en av våre influencere.

Les mer

Privacy Preference Center