GULLSNUTTEN 2019

Prisutdelingen for norske videoskapere

Gullsnutten er prisutdelingen som samler unge videoskapere på nett til en festaften for å hedre godt videoinnhold.

Bakgrunn
Norge har mange videotalenter på YouTube og sosiale medier, og selvfølgelig fortjener disse en egen prisutdeling. Derfor skapte vi Gullsnutten; en prisutdeling hvor videoskapere på nett hedres for sitt gode innhold. Utdelingen skjer hvert år og vises på NRK3 og YouTube.

Løsning
Gullsnutten ble sendt første gang i 2015 på TV Norge. Året etter flyttet det over til NRK3. For femte året på rad har Nordic Screens stått i spissen for den nye bransjens store felles-event med nominasjonsprosess og prisutdeling i en direktesendt TV-sending. Fra 2018 har Gullsnutten blitt produsert i samarbeid med NRK P3. I august 2019 tok Gullsnutten for første gang med seg 11 YouTubere på turné for å gi flere muligheten til å være med på feiringen av norsk YouTube. Turnéen tok turen til Bø Sommarland, Tvedestrand, Odda, Geilo og Fagernes hvor bussen ble mottatt med folkefest og masse ivrige fans. Underveis ble det arrangert meetups og konkurranser som ble sendt på P3’s sosiale medier. Turnéen endte i en direktesendt prisutdeling fra Jernbaneparken på Gjøvik, åpent for publikum.
Gullsnutten kårer vinnere innenfor ti forskjellige kategorier, blant annet beste gamer, livsstil, humor, stjerneskudd og ikke minst den gjeveste prisen av dem alle; Årets YouTuber. Sistnevnte pris har tidligere gått til Prebz og Dennis, Baibai og Huginn, Herman Dahl, Piateed og Agnetesh.

Resultater
Gullsnutten samler YouTube-Norge og er den største digitale prisutdelingen for unge, norske influencere. Prisene utvikles for hvert år og tar sikte på å fange virkeligheten som unge i dag er opptatt av.

Kunde:

NRK

Dato:

2019

Kategori:

Prisutdeling