TV-AKSJONEN

Hemmelig lærervikar

Vi sendte 10 av Norges største youtubere ut på skoler over hele landet for å snakke om Unicef og årets TV-aksjon.

Bakgrunn
TV-aksjonen ønsket i år å gjøre en ekstra innsats for å involvere de unge. Vi bestemte oss for å gjøre en tvist på skoleturneen som gjennom årene har blitt en tradisjon.

Løsning
Vi samlet 10 av Norges største youtubestjerner og sendte de ut på forskjellige barneskoler rundt om i Norge. Oppdraget deres var å overraske en skoleklasse og belyse tema for årets TV-akjson; utdanning til barn som lever i områder med krig og konflikt.

Dette resulterte i 10 ulike filmer, hvor youtuberne postet en video fra dagen som hemmelig lærervikar på sin egen kanal. Vi klipte dette sammen til en video som UNICEF spredte i sine kanaler.

Skoleturneen endte i et meetup på Aker Brygge hvor det var bygget et bombet klasserom. Samtlige av youtuberne stilte opp for å møte seerne sine, og for å oppfordre folk til å bli bøssebærere.

Resultater
Til sammen fikk alle videoene over en halv million visninger og et voldsomt engasjement. Vi fikk presseoppslag i samtlige lokalaviser, det sto om youtubernes skolebesøk i blant annet Adresseavisen, Avisa Nordland og Sarpsborg Arbeiderblad.

Kunde:

NRK

Dato:

2017

Kategori:

Unge voksne