Velg TIP

Hvordan kan vi rekruttere søkere til TIP?

Søkertallene til linja Teknikk og industriell produksjon (TIP) i videregående skole har de siste fire årene fått færre og færre søkere.

Kunde:

Bakgrunn

Siden 2015 viser statistikken på landsbasis at nedgangen i antall søkere til Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) er på 15 prosent. Etter fire år med nedgang i søkertallene til linjen på videregående, ønsket Norsk Industri å prøve noe nytt for å rekruttere flere søkere.

Løsning

Vi valgte å bruke youtuber Hanna Martine Slåttland Baller fra Sarpsborg, hun har en naturlig link inn til industrien ettersom familien hennes driver et industrianlegg. Hanna har alltid vært nysgjerrig på hva de egentlig driver med, dette ble derfor et naturlig sted for oss å starte.

I en serie på fem episoder dro Hanna Martine Norge rundt for å møte lærlinger,  og fikk prøve seg som alt fra CNC-operatør til sveiser. Videoene ble publisert annenhver uke fra januar og opp mot søknadsfristen for vgs 1.mars. Parallelt med dette klippet vi over 40 ulike versjoner som vi spredte på Facebook, Instagram, Youtube og Snapchat- alle med en tydelig call to action: velg TIP!

Resultat

Resultatet ble 5 prosent økning av søkere og 18 prosent flere jenter som søkte.

Se nettsiden for kampanjen her.

841 157

visninger

18%

økning av jenter som søkte TIP

DNT UNG

Arman og Kristine går Besseggen

Les mer
Case image 2142