VELG TIP

Hvordan kan vi rekruttere søkere til TIP?

Søkertallene til linja Teknikk og industriell produksjon (TIP) i videregående skole har de siste fire årene fått færre og færre søkere.

Bakgrunn
Siden 2015 viser statistikken på landsbasis at nedgangen i antall søkere til Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) er på 15 prosent. Etter fire år med nedgang i søkertallene til linjen på videregående, ønsket Norsk Industri å prøve noe nytt for å rekruttere flere søkere.

Løsning
Vi valgte å bruke YouTuber Hanna Martine Slåttland Baller fra Sarpsborg. Hun har en naturlig link inn til industrien ettersom familien hennes driver et industrianlegg. Hanna har alltid vært nysgjerrig på hva de egentlig driver med, dette ble derfor et naturlig sted for oss å starte.

I en serie på fem episoder dro Hanna Martine Norge rundt for å møte lærlinger. Videoene ble publisert annenhver uke fra januar og opp mot søknadsfristen for VGS 1.mars. Parallelt med dette klippet vi over 40 ulike versjoner som vi spredte på Facebook, Instagram, Youtube og Snapchat- alle med en tydelig call to action: velg TIP!

I 2019 gjennomførte vi kampanjen med nytt. Denne gangen med fokus på gutter og gaming. Elias Rådlund (kimeplays) besøkte fem nye bedrifter og lærlinger rundt i landet. Han fikk oppleve hvordan mye av teknikkene som brukes i industrien er lignende verktøyene man bruker i spillverden.

Resultater
Etter første år med kampanjen var det 5 % økning av søkere og 18 % flere jenter som søkte TIP. Året etter fortsatte suksessen. Nå var det 13 % økning i søkertall til TIP. På vg2 industriteknologi økte søkertallene med 22% og til vg2 kjemiprosess 39%.

Kunde:

Norsk Industri

Dato:

2018

Kategori:

Unge voksne