Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring er et viktig verktøy for å skape interesse rundt din merkevare, men hva er det som kjennetegner godt innhold? Det går vi nærmere inn på her.

Nordic Screens er spesialister på innholdsmarkedsføring rettet mot unge målgrupper. Vi kan hjelpe deg med å nå ut til målgruppen din ved hjelp av engasjerende videoer eller kampanjer på sosiale medier.

Hva er innholdsmarkedsføring/content marketing?

Det finnes flere måter å forklare hva innholdsmarkedsføring er, men en definisjon er at det kan forklares som en måte å produsere og spre innhold som appellerer til bedriftens målgruppe. På engelsk blir innholdsmarkedsføring kalt content marketing.

Innholdsmarkedsføring blir kanskje mest forbundet med artikler som er presentert på en journalistisk måte, men det kan også komme i form av videoer på YouTube, innlegg på sosiale medier, omtaler i podkaster eller gjennom blogg.

Ved bruk av innholdsmarkedsføring er ikke nødvendigvis målet at leserne eller seerne skal løpe og kjøpe et produkt med én gang. Innholdsmarkedsføring er en mer langvarig strategi der målet er å engasjere potensielle kunder, få flere leads og skape tillit og lojalitet til din merkevare.

Hva kjennetegner god innholdsmarkedsføring??

For å oppnå dette, er det viktig at innholdet du deler er relevant for målgruppen og at det er av høy kvalitet. 

Hva som kjennetegner relevant og verdifullt innhold, er det imidlertid mange formeninger om. I boken «Praktisk innholdsmarkedsføring» av Pål Nisja-Wilhelmsen, ble en rekke eksperter innenfor mediebransjen spurt om hva som gjorde innhold verdifullt for målgruppen. Her er noen av svarene de oppga:

  • Godt innhold er tydelig spisset mot en spesifikk målgruppe. Avsenderen vet hvem målgruppen er og hva de er interessert i.
  • Innholdet oppleves som relevant, nyttig og inspirerende, og trekker inn produktfordelene til kunden på en naturlig måte.
  • Innholdet fanger seeren eller leserens oppmerksomhet umiddelbart, i løpet av de første sekundene de ser på en video eller leser en tekst.
  • God innholdsmarkedsføring skaper en målbar effekt.

Hvordan man kan lage innhold som er interessant kommer selvfølgelig an på hva slags innhold man skal lage. Hvis man skal skrive en artikkel om et produkt, er det ofte lurt å bruke flere visuelle elementer som beriker artikkelen. 

Det er også viktig at artikkelen har færrest mulig skrivefeil, at språket har en god flyt og at artikkelen er søkemotoroptimalisert.

I en video er det blant annet viktig at videoen har et tydelig budskap, at den er behagelig å se på for seeren og at merkevaren din presenteres på en god måte. 

Forskjellen på tradisjonell reklame og innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring blir ofte forvekslet med tradisjonell reklame, men det er noen store forskjeller mellom disse to metodene. Tradisjonelle reklameannonser er veldig påtrengende for mottakeren, og har et klart mål om at mottakeren skal klikke seg inn og kjøpe et produkt akkurat nå.

Innholdsmarkedsføring er en mye mer diskret og langsiktig form for digital markedsføring enn tradisjonell reklame. Her jobber man med å skape og distribuere kvalitetssterkt innhold for å tiltrekke seg en definert målgruppe.

Tradisjonelle reklameannonser oppfordrer publikum til salg, gjerne med en gang, mens innholdsmarkedsføring gir mottakeren nyttig og engasjerende informasjon før kunden blir bedt om å kjøpe produkter eller tjenester.

Innholdsmarkedsføring i sosiale medier

De siste årene har podkaster og videoer på YouTube fått økende seer- og lyttertall, noe som gjør at flere og flere ser verdien i å drive med innholdsmarkedsføring gjennom disse kanalene. 

Flere undersøkelser om brukervaner på sosiale medier viser også at det oftest er de unge som oppdager de nye sosiale mediene først. 

Facebook var for eksempel svært populært også blant unge brukere tidlig på 2000-tallet, men de siste årene har de unge brukerne gått over til sosiale medier som Snapchat, Instagram og TikTok.

YouTube har også blitt veldig populært blant de unge brukerne. Noe av grunnen kan være at YouTube er en måte for de unge å komme tett på forbildene sine. 

Les også: Videoproduksjon

Nordic Screens – vi treffer de unge målgruppene

Innholdsmarkedsføring gjennom videoer på sosiale medier er noe av det Nordic Screens har spesialisert seg på. Vår målgruppe er unge mennesker fra 18-34 år. Vi leverer kreativ utvikling, innholdsproduksjon, talenter, kampanjer og distribusjon på YouTube, Snapchat, Instagram og TikTok. 

I tillegg til dette jobber vi også med produksjon av digitale læremidler til barn og unge. Felles for innholdet vi skaper, er at det alltid kommuniserer kundens budskap på en underholdende, kvalitetssterk og brandsafe måte. 

Innhold som engasjerer

Vi samarbeider med et bredt spekter av influencere som inspirerer og informerer de unge målgruppene på en troverdig måte. 

Vi har også våre egne YouTube-kanaler: «Nordic Family», som er rettet mot barn og ungdom, og underholdningskanalen «Simpl» som retter seg mot unge mellom 18 og 34 år.

Trenger du hjelp med innholdsmarkedsføring?

Nordic Screens ble startet i 2014 av Nils Ketil Andresen, Ivar Steen-Johnsen og Andreas Hatlevik, som alle har lang erfaring innenfor mediebransjen. 

De første årene jobbet Nordic Screens hovedsakelig med YouTube, men nå tilbyr vi alt fra rådgivning og konseptutvikling til kampanjer på YouTube, Instagram og TikTok. Vi leverer også digitale læremidler til skoler.

Vi sikrer deg potensielle kunder

Gjennom årene har vi samarbeidet med myndigheter, merkevarer, medie- og PR-byråer som ønsker å nå ut til unge målgrupper.

Vi er der målgruppen er – enten det er på YouTube, TikTok, Snapchat eller Instagram. Ved å samarbeide med oss, kan du være sikker på at merkevaren din presenteres på en kreativ, trygg og troverdig måte.

Ta kontakt med oss i dag dersom du lurer på hvordan vi kan bistå din bedrift med innholdsmarkedsføring. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Ønsker du å vite hvordan vi kan hjelpe deg? Send oss gjerne en melding!

Vi tilbyr følgende tjenester:

  • Content Marketing
  • Digital læring
  • Innholdsproduksjon
  • Videoproduksjon
  • Konseptutvikling
  • Youtube-produksjon