Om ti år skal vi ha nådd de 17 bærekraftsmålene. For at vi skal nå de må det skje store endringer over hele verden gjennom nye løsninger og bærekraftig innovasjon. Mange av disse endringene og løsningene kommer til å skje på øverste nivå, men mye skjer allerede på lokalt nivå. 

UN Global Compact Norge og Purpose17 deler for første gang ut prisen til årets Bærekraftspionér; en person mellom 18-30 år som engasjerer, skaper begeistring og bruker sin påvirkning til å utgjøre en forskjell og vise at det nytter å bidra til en bærekraftig utvikling.

En pionér er en foregangsperson, en som gjør noe nyskapende og som står på for det man tror på. Og det er akkurat det man er på jakt etter når årets Bærekraftspionér skal kåres.

  • Det kan være den unge gutten som fikk idrettslaget til å bedre inkludere psykisk utviklingshemmede, eller den unge ansatte som jobbet hardt for å få innført vegetarmandag på jobb.
  • Hva med den unge ildsjelen som tok initiativ til å organisere Pride-festival for økt mangfold i bygda? Eller jenta som fikk kvinner til å engasjere seg i en lokal mannsdominert forening?
  • Kanskje er det den unge gründeren med en forretningside som har som ambisjon å rense havet for plast?

–Midt oppe i pandemien er det vanskelig å tenke langsiktig, men ikke mindre viktig. Vi vil løfte opp de unge ildsjelene som er opptatte av bærekraft. De som hver dag står på for et mer bærekraftig samfunn og framtidas næringsliv, sier Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge.

Blant alle kandidatene som er nominert innen 1. juni vil det bli valgt ut 5 finalekandidater som spiller inn en egen film om sitt bidrag, før publikumsstemmer og en fagjury vil avgjøre hvem som blir årets Bærekraftspionér i 2020. Fagjuryen består foreløpig av Kim Gabrielli, Sarah Natasha Melby, Stine Lise Hattestad Bratsberg og Bård Vegar Solhjell. Prisen vil bli delt ut 10. september på UN Global Compact Norges årskonferanse.

– Det er mange endringer som må til på et strukturelt nivå for å oppnå bærekraftig utvikling, men vi vil sammen med UN Global Compact Norge gjennom Bærekraftspionér løfte opp de mange små bidragene som i sum er noe vi trenger mer av for å ha sjans til å kunne nå FNs bærekraftsmål, sier Sarah Natasha Melbye i Nordic Screens på vegne av Purpose17.

Fakta:

  • Purpose17 er en satsning for å nå ut til unge, på medieplattformene som unge bruker – med et mål om å inspirere, informere og engasjere unge til handling. Foreløpig har Purpose17 lansert Norges første YouTube-kanal med bærekraft som hovedtema. Bak Purpose17 står Nordic Screens og KPMG Pure Sustainability som sikrer at kanalen er uavhengig og redaktørstyrt, bygget på journalistiske prinsipper og har solid faglig tyngde.
  • UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Norgeskontoret åpnet i 2019 med Kim Gabrielli som direktør. I Norge er nærmere 170 bedrifter og organisasjoner medlemmer.
  • Mer informasjon om prisen og skjema for nominasjon av kandidater her.

Related links

Lykkes i den nye medieverden

Bestill foredrag fra en av våre influencere.

Les mer

Privacy Preference Center