Nordic Screens med stor fart og lønnsomhet i 2021

God og effektiv kommunikasjon til unge og unge voksne lønner seg. Nordic Screens i Nydalen i Oslo økte omsetningen i 2021 med 32 prosent til 30,8 millioner kroner. Driftsresultatet var 3,1 millioner kroner, opp fra 0,5 millioner.

– De unge har mer eller mindre forlatt TV og avis, og denne erkjennelsen begynner å feste seg hos annonsørene, myndighetene og hos frivillige organisasjoner. Stadig flere søker vår kompetanse for å kommunisere med barn, unge og unge voksne i Norge, og vi er så heldige å få jobbe med noen av Norges mest fremtidsrettede bedrifter og organisasjoner, sier daglig leder Nils Ketil Andresen.

Simpl og Nordic Family

Virksomheten i Nordic Screens ble for et drøyt år siden delt i to. Satsingen “simpl” ledes av Lars Hansen. Avdelingen har ansvaret for influencer marketing, innholdsmarkedsføring og er management for en rekke spennende profiler. I tillegg er simpl både produsent og distributør av flere underholdningsprogrammer rettet mot unge voksne. Denne delen av selskapet jobber kommersielt og har kunder som Finn.no, HeltHjem og Tibber.

Satsingen “Nordic Family” retter seg mot barn og fokuserer på ikke-kommersielle produkter som undervisningsopplegg, opplysnings- og holdningskampanjer om samfunnsviktige tema samt demokratiprosjekter. Avdelingssjef er Stian Barsnes-Simonsen. Eksempler på kunder og samarbeidspartnere er DNB, UNICEF Norge, Norske Kvinners Sanitetsforening, NAF og Redd Barna.

Ikke umulig likevel

– Å finansiere godt innhold for barn og unge på utsiden av NRK er som kjent svært krevende. Mange mente vi bega oss ut på et umulig oppgave. Heldigvis tok de feil, sier Barsnes-Simonsen. 

– Behovet for å nå ut til barn, unge og familier med viktig og samfunnspositivt innhold er stadig økende. Vi er privilegerte som i dag får jobbe tett med organisasjoner, institusjoner, myndigheter og næringsliv for å skape økt trygghet og styrket innhold på plattformene barn og unge faktisk befinner seg.

Influencer marketing

Managementet under “simpl” representerer i dag mellom 15 og 20 profiler i management, som blant annet Øyunn Krogh, kjent fra Farmen Kjendis, Ingeborg Walter sist sett i Maskorama og pianist og humorist Egil Skurdal. 

– Vi utvikler profildrevet innhold som får publikum til å kose seg, slappe av og bli underholdt samtidig som samarbeidspartneres budskap alltid kommer tydelig frem. Uansett hvor og hva man publiserer, er det publikum sin tid og oppmerksomhet vi konkurrerer om. Derfor forsøker vi alltid å gi publikum noe de har lyst til å se på. Tidligere har innholdsmarkedsføring lånt metodene til journalistikken. Vi ser mer til underholdningsfeltet når vi utvikler våre konsepter. Til nå har det lyktes godt både for oss og våre samarbeidspartnere.

– Stadig flere merkevarer erfarer hvor effektivt det er å samarbeide med profiler. Og selv om vi er en uformell gjeng med godt humør, er vi opptatt av å levere høy kvalitet gjennom bruk av bra folk og innovative konsepter, med utgangspunkt i data, analyse og erfaring, sier Lars Hansen.

– Nordic Screens ble startet i 2014 av tre grundere med over 20 år erfaring fra tradisjonell TV. Vi så i vårt daglige arbeid at de unge var på vei over på nye plattformer. Da Nordic Screens ble startet var YouTube den raskest voksende plattformen, og på et tidspunkt hadde vi over 1.000 små og store youtubere i vårt multikanalnettverk, sier Nils Ketil Andresen.

Idag er ingen av de store tradisjonelle mediene (NRK, TV 2, VG) blant de topp seks mest brukte mediene for unge mellom 15 og 25 år. Annonsører og andre samfunnsaktører var for noen år siden ikke helt klare for å vekte markedsbudsjettene over fra tradisjonelle medier til de nye plattformene, men gradvis har annonsørene fulgt brukerne, og mange har innsett at skal du treffe unge konsumenter kreves det spisskompetanse. 

Nordic Screens er i dag godt posisjonert med høy kompetanse. Medieverden beveger seg raskere enn noen gang og i dag jobber vi på tvers av alle sosiale plattformer hvor blant annet TikTok i løpet av et år har vokst vesentlig. Vi opplever at vi har en ganske unik posisjon i markedet. 

Vi har et flott team med dedikerte og flinke folk som elsker å lage godt innhold for våre samarbeidspartnere,sier Andresen.