Ny norsk dramaserie «FLINK» tar pulsen på YouTube og OnlyFans-generasjonen

Hva om du fant ut at kjæresten din solgte nakenbilder av seg selv på Snapchat, mens du sov ved siden av henne. Hadde du dumpa henne? Det er én av de brennaktuelle scenene i sesong 2 av dramaserien FLINK, som legges ut på YouTube denne uken.

– Jeg tror veldig mange kan kjenne seg igjen i å skjule lignende ting for sine nærmeste, og gå med den klumpen i magen om man skal fortelle det eller opprettholde løgnen, sier Aleksander Dokkeberg (27).

Han har ide, manus, regi, produsent, klipp, og stort sett foto-rollen selv, og bruker ukjente skuespillere som stiller opp gratis. FLINK er et nullbudsjett- prosjekt, drevet fram av et brennende ønske om å få frem kjernen i «generasjon prestasjon». Han vil også vise at det meste er mulig her i livet, så lenge man har en god idé, ståpåvilje og fine folk rundt seg.

– Historien handler om tre venner som prøver å lykkes i å gi mer faen. Jeg har selv kjent på redsel for å gjøre feil, at jeg krisemaksimerer over den minste ting, sier Dokkeberg. -Det skinner nok gjennom i karakterene. Jeg har lyst til å vise at det går fint å gi slipp på noe av det og at livet går videre for det, sier Aleksander Dokkeberg.

De to første episodene i den nye FLINK-sesongen legges ut på FLINK-kanalen på YouTube torsdag 30.september. Sesongen består av seks episoder på mellom 12 og 18 minutter, og det kommer én episode hver uke. Den forrige sesongen av FLINK kom for ett år siden. Totalt består FLINK-universet nå av 12 episoder.

– Det er noe forfriskende med å publisere serien gratis på YouTube. Svært få har publisert norsk drama på YouTube i Norge, og enda færre har lykkes med det. Jeg har lyst til å bli en av de som får det til, sier Dokkeberg. Til nå er episodene i FLINK sett 115 000 ganger.

Han sier at det hadde vært gøy med et ordentlig TV-budsjett og en TV-kanal som satset, men samtidig nyter han friheten og det å være sin egen sjef på YouTube.

FLINK:  SILJE HAGRIM DAHL og INGEBORG ENGØ. Foto: OLA NORHEIM MOEN

Aleksander Dokkeberg kommer fra Hønefoss, har gått Danvik folkehøgskole i Drammen og tatt en bachelorgrad i film og TV fra Westerdals ACT i Oslo. Til daglig er han ansatt i innholdshuset Nordic Screens i Oslo med klipping av innhold rettet mot barn og unge.

– Jeg begynte å interesse meg for film på ungdomsskolen. I mange år laget jeg tegneserier, men gikk så over til video fordi det er så mye mer levende medium. Underveis har jeg blitt inspirert av for eksempel serieskaper Julie Andem. Hun står bak SKAM og er veldig god til å skape ekte og troverdige karakterer.

BILDETEKST: Fra innspillingen av en scene til FLINK på Nesoddtangen.  Skuespillerne INGEBORG ENGØ, SILJE HAGRIM DAHL i sentrum av bildet. ALEKSANDER DOKKEBERG med fotoapprat nr. 2 fra venstre.

Det Dokkeberg synes er mest gøy med FLINK er innspillingstempoet, at man aldri rekker å kjede seg. Det blir en slags nerve gjennom hele produksjonen når han ikke rekker å «filme i hjel» alle scenene. 

Enkelte av scenene har bare ett take. Men her kommer samtidig utfordringen – med null budsjett og en tight innspillingsplan er det ikke alltid man rekker å gjøre ting akkurat som man har sett for seg. 

– Heldigvis har den fantastiske casten gjort at det meste har gått på skinner. Alle har blitt mestere å kaste seg rundt dersom det blir endringer på opptak! 

– Fordi skuespillerne ikke er veldig etablerte, og ikke sett så mange andre steder før, så føler i hvert fall jeg at historiene fremstår mer genuine og man tror mer på karakterene. Man får se alle sidene til karakterene underveis, hvor de går gjennom hverdagslige og upolerte situasjoner, som jeg tror målgruppen kan kjenne seg veldig igjen i, sier Dokkeberg.

For ytterlige informasjon:

Aleksander Dokkeberg / aleksander@nordicscreens.no / 480 57 110

Link til FLINK på YouTube