Piateed Maria Stavang kåret til Årets Youtuber 2018

Youtuber, instagrammer, komiker, standup artist Piateed Maria Stavang (22) fra Bergen ble lørdag 14.april kåret til «Årets Youtuber» under Gullsnutten i NRK Store Studio på Marienlyst i Oslo.

–  Vi som har fått en stemme på sosiale medier har to valg.  Du kan på en måte selge betakaroten, eller så kan du prøve å gjøre en forskjell.  Jeg vil gjøre en forskjell, sa hun. Piateed ble hedret med to priser, både «Årets Youtuber og «Årets meningsbærer».

Gullsnutten er den norske prisutdelingen til videoskaperne på YouTube og andre plattformer.  For fjerde gang ble prisene delt ut.  Fans nominerer gjennom avstemning og deretter skjer utvelgelsen av vinnerne av en ung og kompetent jury.  Prisene deles ut av en stiftelse med NRK, Westerdals og Nordic Screens. Medie- og talentselskapet Nordic Screens produserer sendingen for NRK P3.

– Nivået i år er høyt, forteller innholdsansvarlig i Nordic Screens og styreleder i Gullsnutten-stiftelsen, Andreas Hatlevik.Blant vinnerne finnes videoprodusenter som, ifølge juryen, har inspirert, underholdt, levert gode konsepter, og som har laget klipp med store videoøyeblikk i året som har gått.

Det var såkalt «meetup» med 1000- 1500 fremmøtte utenfor Store Studio på Marienlyst et par timer før sending lørdag.  Unge fans flokket seg om sine idoler, og det var mulighet til å se selve TV-sendingen på storskjerm.  (Se bilder nedenfor)

Programleder for sendingen var mP3 programleder Martin Holmen (25).

Den gjeveste prisen«Årets YouTuber» ble i fjor tildelt Herman Dahl.  . Tidligere har prisen gått til  Baibai og Huginn (2016) og Prebz og Dennis (2015).

Her er full oversikt over nominerte og vinnere under Gullsnutten 2018:   (Vinnerne uthevet)

Årets YouTuber : Piateed /// Maria Stavang

Årets Serie: Forsvinningsfredag /// Sara Høydahl, MovieStarPlanet /// Murdrocks, Ville veier /// NRK FlippKlipp, Under dyna /// Nellie

Årets Meningsbærer: Piateed, Ellen Aabol, Dennis Vareide, malin.nesvoll

Årets Gamer: RandulleRakkerstreker, Kattekryp, Addexio

Årets Beauty: Eveline KarlsenSandrathbeauty, Celina Karine, Agnes Lovise

Årets Stjerneskudd: Sara Høydahl, Agnetesh, Hanna Elisabeth, Markuz life

Årets Morsomste: Murdrocks /// Markus Sannes, Piateed, Stina Talling, Nellie

Årets Vlogger: Amalie OlsenHerman Dahl, Dennis Vareide, Hanna Martine

Årets Video: Passer ikke inn /// malin.nesvollVold i hjemmet, del 2 /// Hanna Martine, Jeg får meg kjæreste /// Murdrocks, Mamma Murdrocks /// NRK FlippKlipp

Mer om Gullsnutten, sjekk denne linken Se hele sendingen fra prisutdelingen Gullsnutten her.